Hamilelik süreci her kadının yaşamak istediği sevimli ruh hallerini barındırmasının yanında kimi kadınlarda hamilelikte çatlak oluşumu en aza indirme yolları ararlar. Vücut yapılarında oluşabilecek farklılıkları düşünürler. Bu durum kimi anne adayları için korkutucu gelebilir. Vücutlarında oluşan ani kilo almadan dolayı ve hormonlarda ki farklılıklardan dolayı çatlaklar ve selülitlerle karşılaşabilirler.

Dolayısıyla bu süreçte değişen vücut yapısı anne adaylarını zorlayabilir ve psikolojik olarak etkilenmelerini sağlayabilir. Her kadın bu süreci yaşarken vücutlarında çok fazla değişiklik olmadan bu hamilelik sürecini atlatmak ister. Bu süreci yaşarken birtakım çatlak ve selülit önleyici kremler kullanmayı isterler.

Hamilelikte Çatlak Oluşumu

Hamilelikte Çatlak Oluşumu

Hamilelik Sürecinde Neden Çatlaklar Oluşur?

Hamilelik süreci bilindiği üzere her kadının yaşaması gereken güzel bir süreçtir. Elbette bu süreci yaşarken birtakım fiziksel ve ruhsal değişimler yaşanabilir. Kimi hamile kadınlarda vücutlarında ani kilo alışı ve hormonal dengelerin farklılaşması sonucunda deride yaşanan ani genişlemeler ve incelmeler görülebilmektedir. Bu durumda kişide çatlaklar oluşmaktadır. İnsan vücudunda esnekliği sağlayan kolajen üretiminin belli bir yaş sonrası azalmasının yanı sıra aynı zamanda hamilelik süreci bunda etkilidir.

Çatlak oluşumunun sebepleri arasında:

  • Ani kilo alma ve verme durumları
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı
  • Hamilelik süresince yaşanan hormonal değişimler
  • Derinin genişlemesi, incelmesi
MİDYO  Bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalı? Kaç saat aralıklarla yapılmalı?

Tüm bu yaşanan durumlar hamilelik sürecinde kişinin bacaklarında ve karın bölgesinde çatlakların oluşmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla hamilelik sürecini yaşarken sağlıklı ve yeşil sebzeden oluşan menülere öncelik verilmelidir.

Video: Hamilelikte ciltte çatlak oluşumu önlenebilir mi?

Hamilelik Sürecinde Çatlak Oluşumunu Önlemek Mümkün Müdür?

Hamilelik süreci kadınlar açısından her ne kadar güzel bir dönem olarak düşünülse de bu süreçte fiziklerine gereken hassasiyeti göstermeleri de gereklidir. Bu süreçte çatlak oluşumu olabileceği gibi aynı zamanda kişi gereken özeni vücuduna gösterdiği taktirde elbette bu süreç daha az çatlakla yada kiloyla tamamlanabilir. Elbette kişi hamilelik öncesinde belli bir kilonun üzerindeyse kilolu bir yapıya sahipse böyle bir kişinin vücudunda çatlak ve selülit artışı gözlemlenecektir.

Çatlak oluşumu ve derinin elastikiyetini kaybedip incelmesi durumu kişinin genetik yapısıyla da ilgili olup her kişide rastlanacak bir durum değildir. Kişinin güneş ışığına fazla maruz kalması, sigara kullanımı kişinin vücudunda hamilelik süresinde daha fazla tahribatın olmasına neden olabilir. Bu süreçte sigaradan, şeker, tuz tüketiminden uzak kalmak, bol su içmek elbette çatlak oluşumunu aza indirebilir.

Hamilelikte Çatlak

Hamilelikte Çatlak

Çatlak Oluşmaması Ya da Oluşan Çatlağı Azaltabilmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Kimi hamile bayanların vücut yapıları yaşanan hormonal değişimlerden dolayı çatlak oluşumuna müsait yapıdadırlar. Bu tamamen kişinin vücut ve genetik yapısıyla ilgilidir. Dolayısıyla böyle kişiler çatlak oluşumunu azaltabilmek için birtakım tedbirleri uygulamaları gerekmektedir. Düzenli olarak bol su tüketmek oldukça önemlidir.

MİDYO  2 yaşındaki çocuklara nasıl oyuncaklar almalıyız?

Aynı zamanda kişi karın, basen ve göğüs bölgesinde oluşabilecek şişliklerde çatlamaları önleyebilmek için bu kısımları düzenli olarak nemli tutmaya özen göstermelidir. Aynı zamanda hamilelik süresinde oluşan çatlakları zaman geçmeden önlemini almaya çalışmalısınız. Oluşan çatlakların rengi kırmızı görünümündeyken çatlak azaltıcı kremlerden destek almanızda fayda vardır.

Hamilelik Çatlakları Sonradan Tedavi Edilebilir Mi?

Hamilelikte oluşan çatlaklar doğum sonrasında kişiyi aslında görünümünün dışında rahatsız etmez. Sadece görsel olarak kişiyi rahatsız edebilir. Fakat doğum sonrasında çatlak görünümünde birtakım uygulamalarla azalma yaşanabilir ama tam anlamıyla yok olmazlar.

Çatlaklar İçin Lazer Tedavisi Uygulanır Mı?

Çatlaklar dış görünümü bozan deformasyondur. Loğusalık döneminde çatlaklar derinleşmeden tedavisi yapılabilir fakat lazer uygulamasıyla çatlakların görünümü büyük oranda azalır ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

İlgili Makaleler
Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğum yapan hanımlar ve baba olma duygusunu ilk defa tadan erkekler yeni doğan bebek bakımı konusunda hem biraz tecrübesiz OKU

Çocuklarla iletişim nasıl kurulmalıdır?

Kaliteli bir çocuk yetiştirmek için çocuklarla iletişim nasıl olmalıdır? Çocuklarınızla en doğru iletişimi kurmanız için öncelikle sizin anne veya baba OKU

Bebeklerde çilek alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir?

Çilek alerjisi bağışıklık sistemi ile ilişkilidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen belirtiler ile aynıdır.  ''Bebeklerde çilek alerjisi belirtileri nelerdir?'' başlıklı yazımızda OKU

Bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalı? Kaç saat aralıklarla yapılmalı?
MİDYO  Yumurtlama dönemi (hamile kalmaya en uygun gün) nasıl hesaplanır?

Anneler ve anne adayları başta olmak üzere, bebeklerde gece beslenmesi nasıl olmalıdır? Konusu üzerine sıklıkla araştırma yapılır. Bebeklik dönemi, sıfır OKU