Bu zamanlama büyük ölçüde değişmekle birlikte, bebekler genellikle 6 aylıkken diş çıkarmaya başlarlar. Peki, bebeklerde önce hangi diş çıkar? Genellikle önce alttaki iki diş (alt orta dişler), ardından üstteki iki diş (üst orta dişler) görünür. Diş çekimine genellikle ağrı eşlik eder.

Bu aşamadan güvenli bir şekilde geçebilmesi için bebeğinizi sakinleştirebilmeli ve ağrısını azaltabilmelisiniz. Bebeğinizin acısını nasıl azaltacağınızı ve onu nasıl sakinleştireceğinizi bilemeyebilirsiniz. Bebeğinizin diş çıkarması için ne yapmanız gerektiğini anlatmak için buradayız. Diş çıkarma ağrısını azaltmak için yapabileceğiniz şeylerden biri, bebeğinizin diş etlerine soğuk, nemli bir bez veya havlu koymaktır.

Bebeklerde Önce Hangi Diş Çıkar?

Bebeklerde Önce Hangi Diş Çıkar?

Bebeklerde Dişlerin Uzamasını Ne Zaman Beklemeliyiz?

Diş çekimi genellikle 6 ile 24 ay arasında gerçekleşir. Ancak 3 ay kadar erken veya hatta 12 ay kadar geç ortaya çıkabilir. Önce alt ön dişler, sonra üst dişler çıkar. Keskin, çıkıntılı bir diş iltihaplı ve ağrılı diş etlerinde büyüdüğünde bebeğin çektiği acıyı bir düşünün. Yapabileceğiniz tek şey onların sefaletlerini, acılarını ve rahatsızlıklarını hayal etmek.

Diş çıkarma ağrılı olsa da çoğu bebek ağlamaz. Aslında diş etlerinin etrafındaki gözle görülür ağrı ve rahatsızlığı algılayamayabilirler, bu nedenle bazen her bebekte farklı semptomlarla farklı şekilde tedavi ederler. Bir anne olarak, Bebeğinizin diş çıkarma semptomlarının zamanlamasını anlayabilmeniz ve ağrıyı ve rahatsızlığı daha erken gidermek için harekete geçmeniz gerekir.

MİDYO  Tedavi yöntemi olmayan genetik hastalıklar

İzleyin: Diş Çıkaran Bebeklerde Nelere Dikkat Edilmelidir? Uz. Dr. Dicle Çelik

Bebeklerde Diş Büyümesinin Belirtileri

Bebek sinirlenir ve üzülür. Üzülme, diş etlerini kontrol edin. Bebeğin diş çıkardığını göreceksiniz.

Belirtiler şunları içerir:

  • Bebeğiniz yemek yemeyi veya içmeyi reddederse, asla zorla beslemeyin. Diş çıkarmanın acısı iştahını köreltir ve bu normaldir. Zayıflamasını önlemek için çorba gibi sulu yiyecekler kullanabilirsiniz.
  • Bebek ağzına bir balon çıkarırsa, dişini çektiğinde görülebilecek en önemli semptom budur. Önünde tatlı, çikolata veya şeker yediğiniz için bebeğin tükürüğü akmaz; Diş çıkarıyor anlamına gelir!
  • Parmaklarınızı veya ona yakın herhangi bir şeyi ısırabilir. Herhangi bir şeyi çiğnemek veya ısırmak, bebeğin diş etlerini bir süre rahatlatmaya yardımcı olur.

Bebek sebepsiz yere çığlık atar ve yüksek sesler çıkarır. Bu konuda endişelenmeye gerek yok. Size acısının göstermesinin tek yolu budur.

Bebeklerde Diş Ağrısını Hafifletme Yöntemleri

Bebeğinizin diş çıkardığından emin olduktan sonra, bebeğinizin ağrıyan diş etlerini rahatlatmak için aşağıdaki adımları deneyin:

  • Diş eti masajı: Bebeğinizin dişlerinin belirgin kenarlarını görebiliyorsanız, ağlarken diş etlerine temiz bir parmak veya bezle masaj yapmayı deneyin. Bebeğin ağrısını gidermek için kesinlikle herhangi bir anestezik jel kullanmaktan kaçının.
  • Emzik satın alın: Bebeğiniz için jöle, mavi veya plastik emzik alın. Emziği soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz, ancak bebeğin diş etlerine zarar verebileceğinden dondurmaktan kaçının. Bebeğin ağrısını biraz çiğneyerek azaltması için emzik kullanabilirsiniz.
  • Doğal malzemeler kullanın: Bebeğinize havuç gibi ısırması için bir parça soğuk sebze verebilirsiniz. Ama dikkat edin! Bebek küçük bir havuç parçasını ısırır ve yutmak isterse boğulma olasılığı yüksektir. Bebek genellikle havuç soyma gücüne sahip değildir, ancak daha yumuşak ve soyulabilen diğer meyvelere daha çok odaklanır.
  • Bebeğin kafasını ve yüzünü temiz tutun: Yumuşak, temiz bir bez alın ve bebeğin ağzından ve boynundan tükürüğünü silin. Bebeğiniz diş çıkarırken tükürüğü cildini her zamankinden daha fazla tahriş eder. Bebeği ağrı ve rahatsızlıktan kurtarmak için yapabileceğiniz her şey. Bebeklerin ağız sağlığını sağlamanın birçok yolu vardır. İlk dişleri geldiğinde, yumuşak bir diş fırçasıyla günde iki kez dişlerini fırçalamayı unutmayın. Diş çürümesini önlemek için geceleri (anne sütü veya mama) emzirmeyi bırakın.
  • Nemli, ıslak bir havlu kullanın: Ağrıyı gidermenin en iyi yollarından biri dişi çıkarmaktır. Bunun için bezi papatya çayına batırıp buzdolabına koyarak serin ve serin tutabilir ya da buzdolabına çocukların diş çıkarması için kullanılan plastik halkalar koyabilirsiniz. Sonra onu yaratması için çocuğa verin.
  • İlaç son tercihtir: Bebeğin ağrısını ve rahatsızlığını gidermek için mümkün olan tüm yolları kullanmaya çalışın; Çünkü diş çıkarmadan kaynaklanan ağrıyı gidermenin başka yolu yoktur. Bebeğiniz şiddetli ağrı çekiyorsa 6 veya 8 saatte bir parasetamol alabilirsiniz.
MİDYO  Egzamadan korunmanın yolu ortaya çıktı. Uzman doktordan banyo uyarısı. Egzama nedir? Egzamanın çözümü var mıdır?

Bu konuda çok fazla bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, homeopatinin bebeklerde diş çekimi sırasında ağrının giderilmesine de yardımcı olduğu söyleniyor. Elbette bu konuda mutlaka bir doktora görünün ve çocuklar için herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka bir doktordan yardım isteyin.

Bebeklerde Önce Hangi Diş Çıkar?

Bebeklerde Önce Hangi Diş Çıkar?

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Normal Midir?

Diş çekimi genellikle anneden bebeğe geçen bağışıklık seviyesini azaltır ve bebeğin kendi bağışıklık sistemini kurması gerekir, bu nedenle anneden bebeğe bağışıklık geçişinde azalma, ateş veya enfeksiyonun bir nedeni olabilir ve diş çıkarmasıdır ve dişlerin sürmesi tek başına bunun olmasına neden olmaz.

Ayrıca belirli bir sorunu veya hastalığı olmayan çocuklarda genellikle dişin çıktığı yerde kanama olmaz. Ebeveynlere, bir bebeğin ateş veya şiddetli ishal gibi bir sorunu olduğunda bir doktora görünmelerini ve diş çıkarma sırasında bu sorunları hesaba katmamalarını tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler
Çocuklarda el ayak terlemesi

Bazı çocuklarda özellikle geceleri, başlarını yastığa koyar koymaz, dakikalar içerisinde terleme oluşabilmektedir ve bu durum çocuklarda el ayak terlemesi açıklamasıyla, OKU

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları birçok aile tarafından merak konusudur. Çocuklarda depresyon hastalığı sık görülen bir hastalıktır. Depresyon OKU

Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğum yapan hanımlar ve baba olma duygusunu ilk defa tadan erkekler yeni doğan bebek bakımı konusunda hem biraz tecrübesiz OKU

MİDYO  Bebeklerde ne zaman diş fırçalanır? Fırçalarken nelere dikkat etmek gerekir?
Organ bağışı nedir? Nasıl yapılır?

Bazı durumlarda vücutta gelişen olumsuzlardan dolayı organ kayıpları meydana gelebilir bu durumda organ bağışı ve organ bağışı nedir ve nasıl OKU