Genç ve güzel görünmek herkesin en büyük isteğidir. Yıllar geçse de yaşlılık belirtilerinin hiç ortaya çıkmaması istenir. Bunun için de yüklü miktarda paralar harcanır, farklı farklı cilt bakım ürünlerini alınır. Aslında zor ve çok masraflı yöntemlere hiç gerek yoktur. Basit ama etkili güzellik sırları ile daime genç kalınabilir. İşte hayatınızı kolaylaştıracak en pratik 10 güzellik sırrı.

Hayatınızı Kolaylaştıracak En Pratik 10 Güzellik Sırrı

Hayatınızı Kolaylaştıracak En Pratik 10 Güzellik Sırrı

Sağlıklı ve Gür Saçlar İçin

Sağlıklı ve gür saçlara mı sahip olmak istiyorsunuz? O zaman tek yapmanız gereken deniz tuzu kullanmak. Kullandığınız şampuanınıza 2-3 yemek kaşığı tuz ilave ederseniz saçlarınız daha uzun süre temiz kalır. Düzenli kullanım ile de gürleşir.

Eğer yağlı saçlara sahipseniz de deniz tuzu kullanabilirsiniz. Saçlarınızın sağlıklı kalmasını istiyorsanız her gün 2 kase yoğurt tüketmelisiniz. Ayrıca A vitamini içeren besinler, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler, havuç, protein alımı ve tavuk saçlara çok iyi gelir.

Saç Bakımı Ⅰ Güçlü,Gür,Sağlıklı Saçlar ♥ 5 Temel Adım ♥

Aloevera Bitkisi

Yıllara meydan okuyan bir güzelliğe sahip olmak istiyorsanız aloe vera bitkisini yanınızdan hiç ayırmamalısınız. Aloe vera bitkisinin jeli saç ve cilt bakımında rahatlıkla kullanılır. Pek çok bakım ürününün içeriğinde de bulunur.

MİDYO  Makyaj bazı nasıl kullanılır? Primer nedir?

Peki, aloe vera nelere iyi gelir?

  • Cilt lekelerine, sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelir
  • Cilt tahrişini önler
  • Kirpik ve kaşların daha hızlı uzamasını saçlar
  • Saç dökülmesinin önüne geçer
  • Kırışıklık oluşumunu engeller

Bu faydaları daha da arttırılabilir. Güzelliğini yıllar boyu korumak isteyen kişiler aloe vera bitkisinin mucizelerinden faydalanabilir.

Kahve Telvesi

Kahve telvesi maskesi pahalı pek çok cilt bakım ürününden daha iyidir. Özellikle gözenekleri açma, siyah noktaları yok etme, cildin yumuşamasını sağlama ve gözaltı problemlerine iyi gelme özellikleri ile bilinir.

Gözaltına masaj yaparak uygulandığı zaman şişliğin ve morluğun azalmasını sağlar. Tüm cilde maske şeklinde uygulanabilir. Cildin parlamasını ve canlı kalmasını sağlar. Bu güzellik sırı uzmanlar tarafından bile önerilmektedir. Eğer cildiniz yağlıysa içine limon, kuruysa da bal ya da Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Video: PORSELEN GİBİ BİR CİLT İÇİN (Canlandırıcı Kahve Maskesi)

Bal Mucizesi

Balın faydaları saymakla bitmez. Hem sağlık hem de bakım açısından en çok tercih edilen besinlerden biridir. Özellikle cilt bakımında tek başına ya da farklı malzemelerle beraber kullanılır. Cilde canlılık katar, nem kazandırır ve yumuşatır. Özellikle kuru ciltlerin hayatından ayırmaması gereken bir besindir. Un ve sıcak su ile karıştırıldığında ise siyah noktaların azalmasını sağlayan bir maskeye dönüşür. Balın düzenli kullanımı kişinin güzelliğini korumasını sağlar.

MİDYO  Az bilinen güzellik ve kişisel bakım önerileri

Cilt Lekeleri ile Mücadelede Kabartma Tozu

Güneş kremi kullanmadan güneşe çıkıldığı zaman lekeler ve yanıklar meydana gelir. Bu lekeler kalıcı hale gelebilir. Lekelerden kurtulmak için kabartma tozu maskesi yapılabilir. Ayrıca kızarıklıkların gitmesini de engelleyecektir. Eğer düzenli kullanılırsa tüm çillerden ve lekelerden kurtulmak mümkün hale gelir.

Dolgun Dudaklar İçin

Eğer doğal yöntemlerle dolgun dudaklara sahip olmak istiyorsanız nane yağı kullanabilirsiniz. Nane yağı mentollü etkisi ile dudaklara hafif yanma etkisi bırakır. Bu etki dolgunlaşmasına yardımcı olur. Genelde birkaç saatlik etkisi vardır ancak yenilendiği sürece dolgunluk da kalır. Dudak parlatıcısının içine bir miktar damlamak yeterli olacaktır.

Dolgun Kirpikler İçin

Kirpiklerin daha dolgun görünmesi herkes tarafından istenen bir şeydir. Bunu bebek pudrası kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Maskara uygulamadan önce kirpiklerinize pudra sürmeniz yeterli olacaktır. Bunun için boş bir rimel fırçası kullanabilirsiniz. Pudraya batırdığınız fırça ile kirpiklerinizi yukarı doğru tarayın. Daha sonra da her zamanki rimel uygulamanızı yapabilirsiniz.

Hayatınızı Kolaylaştıracak En Pratik 10 Güzellik Sırrı

Hayatınızı Kolaylaştıracak En Pratik 10 Güzellik Sırrı

Fondötenin Rengini Açın

Eğer fondöteninizin rengi koyu geldiyse ya da bronzken aldığınız fondöteni renginiz açılınca kullanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken nemlendirici krem ile fondöteni karıştırmaktır. Her zaman kullandığınız miktardan daha az fondöten alın ve bir miktar nemlendirici krem ile karıştırın. Bu sayede fondötenin rengini açacak, daha soft bir bitiş yakalayacak ve daha az kullanmış olacaksınız.

MİDYO  Makyaj yok, beğenen böyle beğensin. Özgüveni ile alkış topladı!

Düzgün ve Kalkık Kaşlar

Kaşların şekli yüz ifadesini doğrudan etkiler. Kalkık kaşlar da gözlerin daha ön planda olmasını sağlar. Ancak gün içinde kaşlar aşağı düşebilir ve tüm görüntüyü olumsuz etkiler. Bunu engellemek adına boş bir rimel fırçasına sabuna sürün ve kaşınızı yukarı doğru tarayın.

Gül Suyunun Mucizesi

Doğal gül suyunu tonik olarak kullanabilir ve cildinizi daha fresh tutabilirsiniz.

İlgili Makaleler
Makyaj nasıl temizlenir? Doğru makyaj temizleme teknikleri nelerdir?

Makyaj yapan kadınlar, doğru makyaj temizleme teknikleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Bu durumun önemi fazla olmakla birlikte, doğru teknikler OKU

Kalın kaşlara nasıl şekil verebiliriz?

Kalın kaşa sahip olan kişiler, kalın kaşlara nasıl şekil verilmelidir konusu üzerinde araştırma yapar. Kalın kaş, şekil verilmek için en OKU

Esmerler için makyaj tüyoları

Makyaj kadınlar için vazgeçilmezdir, ama güzel teknikle yapılan makyaj çok daha önemlidir. Esmer kadınlar, esmer tenliler nasıl makyaj yapmalıdır sorusunu OKU

Evde gelinler için makyaj önerileri

Gelinlik giymek ve yapılan makyaj her genç kızın hayalidir. Gelin makyajı yaptıracağınız zaman kuaförlerden bu konusa iyi bir şekilde hizmet OKU