Başlıklar
Makyaj yapmak çoğu kadının en sevdiği şeylerden biridir fakat uygun makyaj malzemeleriyle doğru makyaj teknikleri uygulanmazsa ortaya güzel bir görüntü değil de bakımsız ve çirkin bir surat çıkar. Ürünlerin nasıl, hangi malzemeler ve tekniklerle sürüldüğünü bilmek önemlidir. Makyajın kuralını yapan kişi koyabilir ancak bazı noktalarda hatalara yer verilmemelidir. Doğru teknikler cildin ışıltılı, sağlıklı, ince ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.
Göz Kalemi Kullanımı
Makyaj tekniklerinden biri göz kalemi kullanmaktır. Bu teknik sayesinde gözler olduğundan daha büyük gösterilebilir. Farklı teknikler ile gözleri istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Fakat size yakışan modeli ve rengi bulmanız gerekir. Kahverengi göz kalemini alt ve üst kirpik diplerine sürüp sert bir fırça ile dışarılara doğru dağıtabilir ve badem göz şekli oluşturabilirsiniz. Bu teknikte siyah göz kalemi kullanılmaz, dağıtılırsa çok ağır bir hava katar ve gözleri iyice yok eder. Siyah göz kalemi kullanılacaksa sadece üste sürülüp dağıtılmalı. Eğer alta da sürülecekse likit eyeliner formunda sürülebilir. Bu teknikte göz pınarlarına kadar eyeliner çekilebilir ve kedi göz makyajı yapılabilir. Gözlerin daha büyük ve açık görünmesi için göz içine krem göz kalemi sürülebilir.
Göz Altı Kapatıcısı
Göz altı kapatıcısı kullanımı makyajın en önemli noktalarından biridir. Pürüzsüz, morlukları ve halkaları kapanmış ve aydınlık bir göz altı makyajı daha kusursuz gösterir. Göz altı kapatıcısı rengi seçerken cilt tonunuzdan bir veya iki ton açık seçebilirsiniz. Sürerken de sadece göz altlarına değil yanaklara doğru getirerek de uygulayın, üçgen çizebilirsiniz. Dağıtırken de ucu keskin ve sert bir fırça tercih edebilirsiniz. Daha iyi oturtmak adına küçük pudra fırçaları iş görebilir. Bir diğer unutulmaması gereken şey, göz altı kapatıcısı fondötenden sonra sürülmelidir.
İzleyin: PROFESYONEL MAKYAJ NASIL YAPILIR?
Kaş Doldurma
Kaş doldurma makyajı tamamlayan adımlardan biridir. Özellikle yoğun bir makyaj yapılacaksa kaşlar doldurulmalı, boşluk kalmamalıdır. Günlük makyajlarda boşluklu kaşları olmayan kişiler sadece kaş jeli kullanabilir. Kaş jelleri kaşların sabit kalmasını ve aşağı düşmemesini sağlar. Kaş jeli kullanmak istemeyenler nemli bir sabun bile kullanabilir.
Kaş doldururken kalem gibi çizilmemelidir, daha doğal bir görünüm yapılmalıdır. Bunun için kıl tekniği uygulanabilir. İnce bir fırça ile likit kaş farına dokunup kaş kılı çizilebilir ve hemen ardından kaş fırçası ile taranıp dağıtılabilir. Kaşların önü daha az, uç kısımları daha fazla doldurulmalıdır. Kaşların daha kalkık görünmesi isteniyorsa kaş kemiğine aydınlatıcı veya beyaz göz kalemi sürülebilir.
Fondöten Seçimi Ve Kullanımı
Fondöten seçimi ve kullanımı oldukça önemlidir. Cildin daha pürüzsüz görünmesini ve renk eşitsizliklerinin önlenmesini sağlayabilir fakat yanlış teknikler cildin daha kötü görünmesine, kusurların ortaya çıkmasına neden olur. En doğal görünüm için ıslak sünger kullanılması önerilir. Sürerken tampon hareketler uygulanmalıdır, yüzde sürükleme yapılmamalıdır.
Fondöten seçiminde dikkat edilmesi gerekenler;
- Rengini seçerken cilt tonuna uygun tonlar seçilmelidir
- Tona bakarken fondöten boyna sürülmelidir
- Cilt tipi yağlı mı, kuru mu, karma mı buna karar verilmelidir
- Cilt kusurları göz önünde bulundurulmalıdır
Bu faktörler önemli çünkü piyasada çok sayıda fondöten bulunmaktadır. Fondöten kullanımında en uygun teknik boyna kadar getirmektir ki renk eşitsizliği varsa belli olmasın. Eğer cilt tonundan farklı bir renk bilerek tercih ediliyorsa kulaklara da sürülmesi ihmal edilmemelidir.
Yüzü Boyutlandırma
Makyaj hileleri arasında en çok sevilen bu olabilir. Herkes daha ince bir yüze sahip olmak ister, özellikle yuvarlak yüzlü kadınlar belli bölgelerini geri plana atmak ve kemiklerini ön plana çıkarmak için kontür işleminden destek alır.
Bu uygulama için gerekli olan malzemeler;
- Bronzer
- Allık
- Aydınlatıcı
- Kapatıcı
Bronzer yanakların tam ortasına bir çizgi gibi sürülmelidir. Dağıtma esnasında aşağı doğru hareketler yapılmalıdır. Çok turuncu renkler seçilmemelidir, ince görünmesi için soğuk tonlar kullanılmalıdır. Sadece yanaklara değil alna, burna ve çeneye de sürülebilir. Bu sayede alın küçülür, gıdı yok olur ve burun daha kalkık gözükür. Ufak gölge hileleri ile elmacık kemikleri belirginleşir ve yüz incelir. Kontür için en uygun ekipman ise sert ve kesik uçlu fırçadır. Allık ise sadece yanaklara değil elmacık kemiklerine ve daha üst bölgelere sürülmelidir.
Güneşten yanmış görüntüsü elde edilmek isteniyorsa burna sürülmesi de ihmal edilmemelidir. Aydınlatıcı ise elmacık kemiklerinin üstüne, burnun tepesine ve dudak üstüne sürülebilir. Yüksek yerlere sürülerek daha yüksek ve belirgin görünmeleri sağlanır. Krem aydınlatıcı daha doğal bir bitiş sunar. Allık, bronzer ve aydınlatıcı çok iyi dağıtılmalıdır, çamur ve şerit gibi bırakılmamalıdır. T bölgesine de kapatıcı sürülebilir ve eğer yağlı bir ciltse pudra ile geçilebilir ki gün içinde parlama olmasın.
Gözleri Çekik Gösterme
Bu aşamada rimel uygulama tekniği devreye giriyor. Gözlerin daha çekik görünmesi için illa kalem veya far kullanmaya gerek yoktur. Sadece rimel ile de gözler çekik gözükebilir. Bunun için rimel seçimi çok önemlidir. Kirpikleri tek tek ayıran, yapıştırmayan, hacim ve siyahlık sağlayan bir rimel seçilmelidir. Kirpiklere sürülürken sadece dış köşelere dışarıya doğru sürülmeli ve içteki kirpiklere sürülmemelidir. Göz pınarlarına da aydınlatıcı sürülürse daha aydınlık görülebilir. Eğer gözlerin tamamen yukarı kalkması isteniyorsa alt kirpiklere rimel sürülmemelidir.
Dudaklarda Dolgu Efekti
Dudakların daha dolgun görünmesi isteniyorsa dudak kalemi, ruj ve gloss uygulaması yapılmalıdır. Dudak kalemi için dudak çerçevelenir. Biraz çizginin üstünden taşırılabilir ancak çok az. Ruj ile dudak kalemi aynı tonda olmalıdır ki belli olmasın. Gloss ise dudağın tamamına veya sadece alt-üst orta kısımlarına sürülebilir. Dudağın daha pürüzsüz görünmesi isteniyorsa bir pudra ile üstünden geçilebilir.