Şok diyetleri bir kenara bırakın ve doğal yollardan kilo vermeyi deneyin. Sonuç inanılmaz olacak. Özellikle tarçın ve su ile yapacağınız bir karışımla bir hafta içinde 5 kilo vermeniz mümkün.

Bol su içerek zayıflamanın etkisini herkes biliyor. Bir de çubuk tarçın zayıflamayı desteklemesi kilo vermek daha çok basitleşiyor.

Bol su içerek kilo vermek isteyenlere tamda diyetisyenler bunu öneriyor günlük en az 2 Lt kiloya orantılı olarak değişkenlik gösterir.

Suyun bereketli olması ve tarçının onunla birleşmesi kilo vermek isteyenler için eşsiz bir seçimdir. Tarçınlı su önerilse de bilinsin ki tarçın tek başına zayıflamaya yardım etmez. Zayıflamayı hızlandırır.

TARÇININ ÖZELLİĞİ VE ZAYIFLAMAYA OLAN ETKİSİ

Bol antioksidan bulunan tarçın tek başına zayıflatma özelliği yoktur. Fakat İnsülin hormonunu dengeler ve şekerinizin düşmesini sağlar.

  • Kan şekerinin vücut tarafından iyileşmesini sağlar.
  • Yağ yakıcı özelliği sayesinde yağ ambarının daha iyi kullanılmasını sağlar.
  • Tokluk hissi verir, geç acıkmanızı sağlar.

Tarçına ek olarak zencefil, karanfil, kök zerdeçal, defne yaprağı ve elma dilimleri koyulabilir.

TARÇINLI SU NASIL HAZIRLANIR?

Gereken Malzemeler;

  • 3-4 adet çubuk tarçın
  • İsteğinize kalmış bir ölçek kök zerdeçal, karanfil, defne yaprağı, kök zencefil,  dilimlenmiş elma
  • 5 bardak su
  • Yapılışı;

Tarçın ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocağı kapatırken isteğinize göre zerdeçal, karanfil, zencefil veya defne yaprağı koyabilirsiniz. Soğuyunca buzdolabına koymayın oda sıcaklığında kalması önerimizdir. gün içinde harcayın. İçmeden önce damak zevkinize göre limon koyabilirsiniz.

Tarçının faydaları

Türk mutfağında sıklıkla kullanılan tarçın, lezzetiyle ünlenmiş olmasına karşın faydaları yeterince bilinmeyen bir baharattır. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve özellikle de diyabet üzerindeki faydalarının keşfedilmesinin de etkisiyle tarçın, sağlığına önem verenler tarafından daha sık tercih edilmeye başlamıştır. Özellikle çubuk tarçının faydalarıpek çok platformda diyabet hastaları üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle ön plana çıkmaktadır. Buna ek olarak kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, beyin ve sinir sistemine ilişkin hastalıklardan koruması, kanserden koruması gibi pek çok olumlu etkiyi de beraberinde getirir. İşte tarçının saymakla bitmeyen faydaları arasında en belirgin olanlarından bazıları…

  • Antioksidan İçeriği Yüksektir. …
  • Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar. …
  • Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklarla Savaşır. …
  • Nörodejeneratif Hastalıklardan Korur. …
  • Emziren Annelerde Süt Üretimini Destekler. …
  • Kilo Vermeye Yardımcı Olur.
MİDYO  Kolay park etme teknikleri

İlgili Makaleler
Bodrum Haremtan Koyu’ndaki rezalette önemli gelişme

Bodrum Haremtan Koyu'nu mesken tutmuş, anadan doğma olarak yüzen ve güpegündüz açık alanda ilişkiye giren erkek grubu gözaltına alınmıştı. Sonrasında OKU

Türkiye’nin gündemine oturan iğrenç olayların yaşandığı Haremtan Koyu nerede?

Bodrum Haremtan Koyu’ndaki iğrenç görüntüler izleyenleri şok etti. Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Haremtan Koyu’nda bir grup erkeğin bu OKU

Tarçının faydaları nelerdir?

Tarçın birçok yemek ve tatlılarda kullanılan bir besin ürünüdür. Hem tatlı hem de acımsı bir tadı var ama yemek ve OKU

Elma sirkesinin kanıtlanmış faydaları! Elma sirkesi nasıl yapılır?

Günümüzde doğal yaşam ve sağlıklı beslenme oldukça popüler bir hâle gelmeye başlıyor. Aslında kadim geleneksel tedavi yöntemlerinde oldukça önemli bir OKU