Dolayısıyla bu ve benzer araştırmalardan elde edilen sonuçlara tamamen kesin gözüyle bakılmaması gerekiyor.
Kırmızı şarabın faydaları var mı?
Kırmızı şarabın gerçek aşıkları ve bilenleri asil kadifemsi tadı için bu içeceği takdir ediyor. Şarabın faydaları nispeten uzun zaman önce kanıtlanmıştır, bu da onu paha biçilmez hale getirir. Bu durumda, yeterli yaşlanma süresine sahip doğal kırmızı şaraplardan bahsediyoruz. Alkol kötüye kullanımı zararlı olabilir.
Kuru ve yarı tatlı sofra şarapları üç yıl yaşlı, güçlü ve tatlı şaraplar yaklaşık beş yıl yaşlı olmalıdır. Kırmızı şarap için özel saklama koşulları gereklidir: serin ve kuru bodrumlar. Şişeler yatay olmalıdır. Bu kurallar mantarın kurumasını ve havaya girmesini önler (aksi takdirde şarap sirkeye dönüşebilir).
Doğal kırmızı şaraplar, içeceğe karakteristik bir büzülme veren çok sayıda tanen içerir. Tanenler, insan vücudu için gerekli bir vitamin ve amino asit kaynağıdır. Bu tür şaraplar, kardiyovasküler hastalık riskini azaltan, tekrarlayan kalp krizi riskini azaltan bir madde (resveratol) içerir. Kırmızıda bulunan polifenoller, sağlığa zararlı bakteri ve virüslerin büyümesini engeller. Bu içeceği soğuk algınlığı için profilaktik olarak az miktarda içmeniz önerilir.
Sabah bir bardak kırmızı şarap içtikten sonra, kendinizi bütün gün iyi bir ruh hali ve enerji ile şarj edeceksiniz. Şaraptaki esterler ve uçucu yağlar sinir sisteminin tonunu arttırır, kan basıncını düşürür. Yatmadan önce bu içeceğin bir kısmını içerseniz, uykusuzluğu unutabilirsiniz. Kırmızı şarap, bağırsak ve mide hastalıkları, anemi ve astenik durumların profilaktik olarak kullanılır. Toksinlerin vücuttan atılmasını uyarır. Kuru şarap trombüs oluşumunu azaltır, kan damarlarının esnekliğini arttırır. Hastanın durumunu iyileştirdiği için diyabet için önerilir.
NOT: ALKOL SAĞLIĞA ZARARLIDIR, TÜKETİLMESİ TAVSİYE EDİLEMEZ