Başlıklar
Kalın kaşa sahip olan kişiler, kalın kaşlara nasıl şekil verilmelidir konusu üzerinde araştırma yapar. Kalın kaş, şekil verilmek için en uygun olan kaş türüdür. Kişiler istedikleri kalınlığa bağlı olarak farklı şekilleri verebilir, inceltmek istedikleri oranda inceltebilir. Bu duruma bağlı olarak, kalın kaşlarla ilgili; kalın kaşlara nasıl şekil verilmelidir konusunda sıklıkla araştırma yapılır.
Kalın kaş için şekil oluşturulmak istendiğinde, ilk olarak gerekli malzemelerin temin edilmesi gerekir. Bu aşamadan sonra hangi teknikler kullanılarak kaş alımı yapılacağı bilinmelidir. Daha sonra uygulama adımları takip edilerek kalın kaşa şekil verme işlemi tamamlanır.
İzleyin: Kaş Şekli Nasıl Değiştirilir | Sebi Bebi
Kalın Kaşlara Şekil Vermek İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Kalın kaş için yapılacak olan şekil verme çalışmalarında çeşitli malzemelere ihtiyaç duyulur. İşleme başlamadan önce her birinin eksiksiz olarak temin edildiğine emin olmak gerekir.
Kullanılması gereken malzemeler başlıca şu şekildedir:
- Cımbız
- Kaş alma işlemi esnasında kullanmak için uygun olan iplik
- Kaş makası
- Kalem
- Hesaplama yapılması gerektiği durumlarda kullanmak amacıyla altın oran cetveli
- Ağda (tahriş edici özellikleri olmayan ve yüz için kullanıma uygun olan ağda)
- Kaş tarağı
Gibi gerekenler, temin edilmesi gereken malzemelerdir. Daha sonra işlemin uygulanması için gerekli adımlar yapılabilir.
Kalın Kaşlara Şekil Verme Aşamaları
Kalın kaşlara şekil verilmek istendiği zaman, ilk olarak kaşların hangi kalınlık durumunda istendiğine karar verilmesi gerekir. Bazı durumlarda bireyler, kaşların çok fazla incelmesini isterken; bazı durumlarda ise çok kalın olmayacak şekilde alınmasını ister. Bu duruma karar verildikten sonra, altın oran cetvelinin kullanılması gerekir.
Altın oran cetveli yardımıyla; elmacık kemikleri üzerinden başlayan noktadan kaşların bitmesi gereken sınırlar işaretlenir. Daha sonra kaş arası açıklığının olacağı sınırlar, kaş kalınlığının olması gereken miktarlar belirlenerek yüz için kullanıma uygun bir kalem yardımıyla işaretlenir. İşaretlenen sınırlara bakıldığı zaman, eğer gür ve gereğinden çok daha fazla kalınlıkta kaşlar söz konusuysa; kaş makası kullanılarak köklere zarar vermeden kesim yapılır.
Daha sonra kaş alım ipi yardımıyla işaretlenen sınırların dışında kalan her kaş telinin alınması sağlanır. Kalan kök parçaları ve tek tel kaşlar için ise ağda uygulaması yapılarak işlem tamamlanır. Ancak kaşların kalın olmasına bağlı olarak, kaşların uzun olması durumu da ortaya çıkar. Bu durum, kaşlar altın orana göre alınmış olsa dahi kaba durmasına neden olabilir. Uzunlukları kısaltmak amacıyla kaş tarağı kullanılır. Bu tarak ile yukarı ve aşağı olacak şekilde taramalar yapılarak uzun miktarlar alınır. En sonunda tekrar tarama işlemi yapılarak işleme son verilir. Bu aşamalar izlendiği zaman, kalın kaşlara şekil verilmiş olacaktır.
Kalın Kaşlara Şekil Verilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kalın kaşlara şekil verilirken dikkat edilmesi gereken farklı durumlar vardır. Bu durumlar, kaşların, kişiye en çok yakışacak halde alınmasına yardımcı olacaktır. İlk olarak, altın oran hesabının doğru olarak yapılması gerekir.
Bu oranı uygulayacak olan bireyler, başlama ve bitiş noktalarının nasıl seçilmesi gerektiğini, işaretleme yapılacak alanların nasıl alınması gerektiği konuları oldukça iyi bilmelidir. Dikkat edildiği durumlarda, altın oran sayesinde kalın kaşın çok yakışacak bir şekil aldığı görülecektir.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir durum ise, kaşların kesilirken nasıl bir yöntem izlendiğidir. Kaş kesimi yapılırken kaşlar; ilk olarak doksan derece açıyla yukarı doğru taranır ve bir miktar kesilir. Daha sonra tam tersi yönde olacak şekilde aşağı taranır ve bir miktar kesilir. Tarama yapmadan ve farklı yönlere tarama yapılarak kesim yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Sahip olunmak icin bir ton para ödeyen- ensede ki saclardan kas ekimi yaptiran kadinlar var. Kimisi de inceltiyor. Anlamış değilim.
Kalın kaşlar son dönemlerde moda olmaya başladı. Bir zamanlar brooke shields vardı. Neydi o günler.