Başlıklar
- 1Günümüzde birçok kişi artık cep telefonu ile fotoğraf çekmektedir ve bu kişiler telefonla efsane fotoğraflar çekmenin püf noktaları hakkında kesin bilgiler edinmek ister. Telefonla müthiş resimler çekmenin birçok püf noktası bulunmaktadır.
- 2Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- 3Telefon Kamerasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- 4Odak Kilitleme
- 5Mesafe Ayarı
- 6Dik Çekim
Günümüzde birçok kişi artık cep telefonu ile fotoğraf çekmektedir ve bu kişiler telefonla efsane fotoğraflar çekmenin püf noktaları hakkında kesin bilgiler edinmek ister. Telefonla müthiş resimler çekmenin birçok püf noktası bulunmaktadır.
Önemli olan bu noktaların ne denli yerine getirildiğidir. Hiç fotojenik olmayan birisi bile bu püf noktaları yerine getirdiği zaman son derece müthiş bir şekilde fotoğrafta çıkacaktır. Ayrıca herhangi bir obje fotoğrafı çeken birisi de yine bu püf noktaları yerine getirdiğinde müthiş fotoğraflar çıkartacaktır.
Fotoğraf çekimi yapacak olan kişilerin ortamda bulunan etkenlere göre hareket etmesi gerekmektedir. Örneğin dışarıda flaş kullanılmaz. Dış ortamda flaş kullanımı fotoğrafın kötü olmasını sağlayacaktır.
İzleyin: Instagram’a Fotoğraf Çekme Taktikleri! – Telefon ile Profesyonel Fotoğraf
Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fotoğraf çekimi yapan kişinin birçok şeye dikkat etmesi gerekmektedir. Çektiği obje, telefon kamerası, hava durumu ve ışık gibi konulara dikkat etmesi gerekmektedir.
Telefon ile fotoğraf çeken kişilerin dikkat etmesi gerekenler şu şekildedir;
- Mekan Durumu
- Arka Plan
- Mesafe
- Odak
- Işık
- Resim Açısı
Bunlara dikkat eden kişiler son derece kaliteli resimleri cep telefonları ile çekebilmektedir. Profesyonel olan her resim bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Çok kolay bir şekilde sadece bunlara uyarak profesyonel fotoğraflar çekim imkanları olmaktadır. Herkes cep telefonları ile profesyonel fotoğraflar çekebilir.
Video: Mobil Fotoğrafçılık 5 Tavsiye / Cep Telefonu ile Fotoğraf Çekimi
Telefon Kamerasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Telefon ile fotoğraf çeken herkesin telefon kamerasında dikkat etmesi gereken işlemler vardır. Bu işlemlerin düzgün bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir.
Telefon ile fotoğraf çeken herkesin telefon kamerasında dikkat etmesi gereken hususlar şu şekildedir;
- Kamera temizliği
- Kamera ayarı
- Işık ayarı
- Nem ayarı
- Zum ayarı
- Flaş açıklığı veya kapalılığı
- Odak ayarları
- Kamera mod ayarları
Bu hususlara dikkat eden herkes, telefon kamerası ile harika fotoğraf çekebilirler. Uyulması gereken kesin husus kamera temizliğidir. Pis olan kameralarda bulanık ve çirkin resimler çekilmektedir. Ayrıca güneşli olan ortamlarda kameranın ışığı kapatılabilir. Böylelikle daha güzel resimler çekilir.
Seyredin: Cep Telefonu İle Profesyonel Görünen Fotoğraflar Nasıl Çekilir? Mobil Fotoğrafçılık 1
Odak Kilitleme
Resmini çektiğiniz objenin veya bir canlının odağa kilitli olması önemlidir. Odağa kilitli olmayan objeler genellikle bulanık bir şekilde çıkmaktadır. Özellikle canlı olan nesnelerin odağa tam olarak kilitlenmesi gereklidir. Nesne ortaya alınarak, telefondan üzerine tıklanır. Odak kilitleme işlemi bu şekildedir. Bir başka odak kilitleme ise nesne nerede olursa olsun üzerine tıklanır. Bu şekilde de odak kilitleme işlemi yapılabilir. Fotoğrafın harika bir şekilde olması için odak kilitleme kesinlikle yapılmalıdır.
Mesafe Ayarı
Mesafenin kesinlikle ayarlanması gerekmektedir. Uzak olan nesneler çirkin bir şekilde çıkabilir. Güzel bir fotoğraf için nesne ile telefon kamerasının arasındaki mesafe çok güzel bir şekilde ayarlanmalıdır. Herkes bu şekilde çok müthiş fotoğraflar çekebilir. Telefonda müthiş fotoğraflar çekmenin en basit ve güzel yolu mesafe ayarıdır. Mesafe ayarı ile cisim daha güzel bir şekilde çekilebilir.
Dik Çekim
En kaliteli ve müthiş resimler dik çekim ile son derece basittir. Dik çekim yardımı ile herkes harika ve müthiş resimler çekebilmektedir. Telefon ile müthiş resimler çekmenin en ince ve püf noktası telefonun duruşudur. Yan tutulan telefonlarda müthiş resimler pek fazla çekilmez. Telefonun dik durması gereklidir.
Ayrıca ışığı en iyi şekilde yansıtan kameranın da belirlenmesi gerekmektedir. Ön kamera ile ışık daha iyi görünüyorsa, ön kamera ile dik çekimler yapılmalıdır. Eğer arka kamera ile daha iyi çıkıyorsa, arka kamera ile çekimler yapılmalıdır. Ancak telefonun dik bir şekilde tutulması gerekmektedir. Bu sayede herkes müthiş resimler çekmenin püf noktasını yakalamış olacaktır.