Estetisyenler ya da yaşam koçları olmadan güzellik önerileri nasıl uygulanır? Kadınların başına bela olan güzellik takıntısı dünyanın dört bir yanında hiçbir zaman kadınlar için değişmez bir kuraldır. Birbirlerine bakarak rekabet duygusu içine istemeden de olsa giren kadınlar için pahalı ameliyatlar, işe yaramayan güzellik programları, fazla para harcama ile sonu gelen alışveriş takıntılarından sıkılanlar için güzellik önerileri nelerdir?

1- Güzellik Her Zaman Gösteriş Değildir

Çağımızın ruhsal vebası olarak nitelendirilen alışveriş kolik problemi ucuz değil aksine pahalı ve gösterişli kıyafetleri bitmek tükenmek bilmeyen bir istekle alan insanlar için geçerlidir. İnsanlar arasında yaygın olarak bilinen ama hiçbir mantıklı açıklaması olmayan güzelliğin ‘gösteriş’ olduğu yanlışı yüzünden kadınların hem maddi hem manevi hem de ruhsal olarak çökmelerine neden olur. İnternet ortamının getirdiği büyük bir problem olan gösteriş merakı kendini fazla cesur kıyafetler, pahalı takılar, yüksek fiyatlı kıyafetler, duyarsız bir yaşam tarzı, bilinçsiz yeme alışkanlığı gibi belirtiler ile gösterir.

Video: 15 Kolay ve Ucuz İpucu ile Bakımlılık Seviyenizi Artırın | Nihan Güzel

Bilhassa Kim Kardashian ve Kylie Jenner’ın başlattığı gösterişli yaşam biçimi dünya üzerinde ki genç kadınları adeta büyü altına alarak tehlikeli yollara sürüklemiştir. Ancak güzel olmak sadece gösterişli olmak ile değil kendi başına meydana çıkan pek çok özellik ile betimlenmelidir. Örneğin güzel konuşmak, güzel gülmek, güzel bakmak, sade giyinmek, bilgili olmak, kültürlü ve ahlaki olarak gelişmiş olmak, nerede oturup kalkmayı bilmek sadece kadın değil erkekler için de bir güzellik özelliğidir.

Güzellik Önerileri Nedir

Güzellik Önerileri Nedir

2- Sürekli Ağır Makyaj Yapmanın Zararı

Ağır ve kimyasal içeriği bol olan makyaj malzemeleri ile her gün makyaj yapmak cildi geri dönülmez virajlara sokabilir. Genç yaşta kendini pek göstermese bile ilerleyen yaşlar da kırışıklık, solgunluk ve sarı bir cilt görünümü ile insanları daha da yaşlı gösterir. Buna engel olmak ve orta yaşlı haliyle bile güzel görünmek isteyenler için makyajı en hafif ve en aza indirerek cildi yormamak en doğru seçimdir.

MİDYO  Her kadının mutlaka bilmesi gereken güzellik tüyoları

3- Düzenli Bakım Yapmak

Yüz tüyleri ve aknelerden kurtulmak isteyenler onlardan rahatsız olanlar için haftalık ya da aylık bir gün belirleyerek düzenli bakım yapmak tüylerin azalmasını zamanla da yok olmasını sağlar. Cilt üzerinde ki kıl ve tüylerden arınmak için de aynı taktik geçerli. Düzenli ağda ve epilasyon ardından tüy köklerini köreltici yağ ve kremler ile de bakım yaparak güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Sivilce ve siyah noktalar için ise düzenli peeling, doğal sabun ve yağlar ile her sabah-akşam yıkama işlemi, nemlendirici ve maske kullanmak temiz cilt için gereklidir.

4- Yeterli ve Dengeli Beslenmek

Zayıf olmak kendi başına güzel olmak demek değildir. Ancak fazla kilolar da vücut için sağlıklı değildir. Dengeli aşırı zayıf ve kilolu olmadan ayakların rahatlıkla taşıyabileceği hafif bir vücut için ne şok diyetler uygulamalı ne de fazla yağlı şekerli beslenmelisiniz. İhtiyacınız olan tek beslenme tarzı bol protein ve vitamin içerikli hafta da bir defaya mahsus olmak üzere de şekerli beslenmedir. Organların ve cildin sağlığı demek güzel görünmek enerjik olmak demektir bu nedenle dengeli beslenmek en güzel yaşam biçimidir.

5- Saçlarınıza Nefes Aldırın

Fazla kapalı kalan, dış etkenlere maruz kalan, ısıl işleme uğrayan saçlar solar ve yıpranır. İlerleye vakitler de ise artık uçları kopuk, tel tel dökülen, kepek yara gibi efektler ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nokta da saçları olduğu gibi doğal haliyle en azından hafta da 4 gün bırakmak nefes almasını yıpranmamasını sağlar. Haftalık olarak bakım yağları ve serumlar ile de desteklenen saç bakımı ışıltılı görünümün ilk yoludur.

MİDYO  Beslenme alışkanlıklarını değiştirerek cilt sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz
İlgili Makaleler
Makyaj nasıl temizlenir? Doğru makyaj temizleme teknikleri nelerdir?

Makyaj yapan kadınlar, doğru makyaj temizleme teknikleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Bu durumun önemi fazla olmakla birlikte, doğru teknikler OKU

Kalın kaşlara nasıl şekil verebiliriz?

Kalın kaşa sahip olan kişiler, kalın kaşlara nasıl şekil verilmelidir konusu üzerinde araştırma yapar. Kalın kaş, şekil verilmek için en OKU

Esmerler için makyaj tüyoları

Makyaj kadınlar için vazgeçilmezdir, ama güzel teknikle yapılan makyaj çok daha önemlidir. Esmer kadınlar, esmer tenliler nasıl makyaj yapmalıdır sorusunu OKU

Evde gelinler için makyaj önerileri

Gelinlik giymek ve yapılan makyaj her genç kızın hayalidir. Gelin makyajı yaptıracağınız zaman kuaförlerden bu konusa iyi bir şekilde hizmet OKU