Bahar yaklaşıyor ve çiçekler ve bitkiler bu güzel mevsime başlamak için çiçek açıyor. Bazı bitkilerin ilkbaharda sadece birkaç gün gibi kısa bir ömürleri vardır ve elbette tamamen yok olmazlar. Bu güzel, sevimli ve tabii ki kokulu çiçek bize her zaman baharı hatırlatır. Sümbül, 15-20 cm boyunda, zambak ve soğan ailesine ait bir bitkidir ve erken çiçekleri, etli sapın ucunda, genellikle açılarak bir salkım şeklindedir. Mart ortasından Nisan ayına kadar beyaz, kırmızı, Mavi, mor, pembe ve sarı vb. Bu bitki dairede turba, kum veya suda yetiştirilebilir. Sümbül çiçeği bakımının püf noktaları nedir arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sümbül çiçeğin suda tutmak için geniş ağzı ve dar boğazı olan özel saksılara ihtiyacı vardır, böylece su kökleri sarar ve çiçek soğanı ucuna teğet olur. Lavanta tamamen karanlıkta kökler üretir. Bu nedenle soğanı bu amaçla mutfak rafına koymak ve bunun için 9-11 santigrat dereceye eşit bir sıcaklık sağlamak daha iyidir.

Kuma batırılmış soğanlar, bahçede don tehlikesinden korunan bir yerde saksılara gömülmelidir. Kışın saksının topraktan çıkarılmasını kolaylaştırmak için önceden tencerenin etrafına bir örtü konulabilir. Tomurcuklar elle dokunulabilecek kadar belirgin olduğunda lavantayı ışığa getirin.

Sümbül Çiçeği Bakımının Püf Noktaları

Sümbül Çiçeği Bakımının Püf Noktaları

Sümbül Çiçeklerini Saklamak İçin İpuçları

Sümbül çiçeği, baharın sembolüdür. Harika kokar ve soğanı yıllarca saklanabiliyor.

MİDYO  Hafta sonu izleyebileceğiniz en iyi Kemal Sunal filmleri

Toprağa soğan ve sümbül nasıl ekileceğinin ipuçları:

Sümbül Çiçekleri Saksıda Nasıl Yetiştirilir Ve Saklanır?

Bu çiçeğin dikimi açık havada, apartman ortamında ve saksılarda yapılabilir.

Bu çiçeğin bir tencereye dikilmesi adımları:

1- Soğan Seçimi: Yetiştirmeye uygun soğan seçmek, bu çiçeğin ekiminde ilk ve en önemli adımdır. Seçtiğiniz soğan aşağıdaki koşulları karşılamalıdır:

  • Soğanlar dondurulmamalıdır.
  • Hafif ve yumuşak dokulu soğan satın almaktan kaçının.

2- Vazo Seçimi: Açıklığı 14 ila 15 cm, yüksekliği 30 cm olan orta boy bir vazo seçin; Tencerenin dibindeki delikleri çakıl taşları ile örtün, böylece tencerenin tabanı iyice süzülür ve fazla su kolayca çıkarılabilir.

3- Doğru toprağı seçmek: Sümbül yetiştirmek için doğru toprak, çürük yapraklı toprak ve kum karışımıdır. Saksılara lavanta çiçekleri dikmek için en iyi toprak oranı % 70 kum, % 10 yaprak toprağı, % 10 kokopat, % 10 turba yosunu ve üçte iki kum ve üçte bir çürük besin karışımı da uygundur.

4- Ekilme yolu: Dikim yatağına nazikçe sümbül soğanı ekin. Tüm soğanları ekim yatağından toprağa ve soğanın ucundan 3-4 cm uzağa koymamaya özen gösterin. Elbette, soğanı henüz doruğa ulaşmadıysa, bütün soğanı ekim yatağına koymalısınız.

Sümbül Çiçeği Bakımının Püf Noktaları

Sümbül Çiçeği Bakımının Püf Noktaları

Sümbül Soğanı Vazoda Tutma Koşulları

Dikimden sonra, saksıyı bir kez sulayın ve ardından 10 hafta boyunca 9 santigrat derecenin altında bir sıcaklıkta ahır gibi serin, karanlık bir yerde ve merdiven altında saklayın. Işıktan korumak için, saksıları hafif ve soğuktaki değişikliklere dayanacak şekilde malç veya kumla kaplayabilirsiniz. Bu süre zarfında bitkiyi her 7 ila 10 günde bir sulayın. 6 hafta sonra, yaprakların kök uçlarının çıkıp çıkmadığını görmek için saksıya bakın.

MİDYO  Boyama hobi ürünleri nelerdir? Nasıl boyalar alınmalı? Fırça seçimi nasıl olmalı?

Sümbül Çiçeklerini Daha Fazla Işık Ve Sıcaklığa Aktarın

Çiçek kökleriniz saksının yüzeyini kaplayacak kadar büyüdüğünde, saksıyı daha fazla ışık ve sıcaklığa sahip bir yere taşıma zamanı gelmiştir. Bunu yapmak için önce malç veya kumu saksının yüzeyinden boşaltın.

Çiçeklenme Sonrası Sümbül Bakımı

Çiçeklenme süresi 8 ila 12 haftadır. Bu sürenin sonunda onu atmak için acele etmeyin. Biraz bilginiz varsa, bu bilgileri ve biraz bakımını kullanarak bu yıl diktiğiniz sümbülden gelecek yıl birkaç güzel sümbül elde edebilirsiniz.

Suda Sümbül Dikimi

Bu yöntem için doğru kabı özel soğanı satın aldığınız çiçekçiden alın, böylece çiçek büyüme aşamalarında sap zarar görmez. Bu bitkiyi olabildiğince karanlıkta tutun. Kökleri tek başına ışıktan uzak tutsan bile. Sapların suda kalmasına gerek yoktur, sadece kökler suda olmalıdır.

Açık Havada Sümbül Ekimi

Yerde açık havada sümbül dikmek için önemli olan sağlıklı ve hafif toprağın varlığıdır ve eğer toprak elverişli değilse önceden düzeltilmeli, daha sonra Kasım ve Aralık aylarında soğan 15 cm derinliğe kadar ve eğer kış soğuğu şiddetli ve o bölgede olası ise, böyle bir derinlikte yüksek nem nüfuz edip donarak soğanları daha derine eker.

Sümbül çiçekleri bittikten sonra yaprakların yarısı kesilmeli, kalan yapraklar sararıp kuruduktan Haziran ve Temmuz aylarında soğanlar sonra yerden çıkarılmalıdır. Havada birkaç gün geçirdikten ve nemi alındıktan sonra, gelecek yıl dikim için kuru, karanlık bir odada veya depoda saklayın.

MİDYO  Evde iyi filtre kahve demlemenin püf noktaları nelerdir?

İzleyin: SÜMBÜL çiçeği hakkında bilgi / bakımı / faydaları

İlgili Makaleler
Evcil hayvanlarımıza oyuncak alırken nelere dikkat etmeli?

İnsanların oyuncaklar ile oynamayı sevdiği gibi hayvanlarda oyun oynayabildikleri evcil hayvan oyuncakları olsun isterler. Evcil hayvan oyuncakları nedir? Bu oyuncaklar OKU

Evde ek iş yaparak bir günde 500 TL kazanma yolları

Kişiler "evde ek iş yaparak daha fazla para kazanma yolları" konusunda araştırmaları sık sık gerçekleştirmektedir. Daha fazla kazanç sağlamak herkesin OKU

Evde kendi doğal sabununu kendin yap

Sabun günlük hayatta en çok kullandığımız ürünlerden biridir. Evde kendi sabununu kendin yap fikri mutlaka herkesin aklına bir defa da OKU

Meybuz nasıl yapılır?

Sıcak havaların vazgeçilmezi haline gelen dondurma hem çocuk hem de yetişkinlerin tercihleri arasındadır. Günümüzde kaliteli dondurma bulabilmek oldukça zor olsa OKU