Hiç arı tarafından ısırıldınız mı? Arı sokmaları gerçekten acı verici ve bazen tehlikelidir, etkili olması en az birkaç saat sürer, bu nedenle arı sokmalarının neden olduğu ağrı ve yanma hissini gidermenin en iyi yolu bazı ev ilaçları yapmaktır. Bu nedenle acil durumlar için hızlı düzeltmeleri bilmek temel bir ihtiyaçtır. Peki, arı sokmasına ne iyi gelir? Bir arı tarafından ısırıldıysanız endişelenmeyin; Çünkü arı sokmalarının tedavisi çok kolaydır. İşte arı sokmalarını tedavi etmenin bazı yollarını sizin için sunduk.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasından Sonra Şişliğin Nedeni

Arı sokmalarının neden olduğu bu ağrı ve şişliğin ana nedeni, deri hücrelerini ve bağışıklık sistemini etkileyen zehirdeki proteindir. Bir kişinin arı sokmalarına alerjisi varsa, bağışıklık sistemi için ciddi sorunlara neden olabilirler.

Arı Sokmasından Sonra Ne Yapmalı?

Bir arı sokmasından sonra ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Aslında, şiddetli bir arı sokması yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey sakin kalmaktır. Sakin olun ve arı sokması tedavi sürecini daha hızlı ve daha iyi hale getirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Isırığı Çıkarın

Arı sokması hâlâ cilt üzerindeyse, düz kenarlı bir nesne kullanarak çıkarın. Sıkmak daha fazla zehir salabileceğinden iğneyi çıkarmak için cımbız kullanmamak önemlidir.

Isırık Bölgesini Sabun Ve Suyla Yıkayın

Isırığın daha şiddetli semptomlar göstermemesi için ısırığı su ve sabunla yıkamak daha iyidir. Bunu yapmak için standart sabunlar ve ılık su kullanın. Cilde zararlı kimyasalları asla kullanmayın.

MİDYO  Cilt kanseri hakkında bilinmeyenler! Cilt kanseri neden olur, belirtileri nedir ve nasıl tedavi olur?

İzleyin: Arı sokmasında ne yapılır?

Tedavi Adımlarını Gerçekleştirin

Arı sokmalarının tedavisi çok kolaydır ve evde kolaylıkla yapılabilir. Elbette, alerjiler gibi bazı durumlarda veya tıbbi sevk ve özel tedavi adımları gerektirir.

Bir kişi arı tarafından ısırılırsa, evde arı sokmalarını tedavi etmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

  1. Arı sokmalarını tedavi etmek için uygun sabun: Bir arı tarafından ısırıldığı anda etkisini azaltmak için sabun ve suyla iyice yıkayın.
  2. Buz: Bir parça buzu bir peçeteye koyun ve en az 20 dakika ısırılan yere koyun. Bu, arı sokmalarının neden olduğu iltihabı hafifletir.
  3. Diş macunu: Isırılan bölgeye biraz diş macunu sürün, bu ısırılan bölgedeki yanma hissini ve ağrıyı giderecektir.
  4. Kabartma tozu, sirke ve et: Bu arı sokmaları için iyi bir ev ilacıdır. Arı sokma bölgesine karbonat, sirke ve et karışımı uygulayın. Et, zararlı toksinleri parçalayan bir enzim içerir. Karışımı yaklaşık 20 dakika bekletin ve sonra durulayın; Bu işlemi birkaç saatte bir tekrarlayın.
  5. Bal: Doğal bir şifacı olarak çalışır ve arı sokmalarının neden olduğu ağrıları giderir. Hızlı bir şekilde sakinleşmek için etkilenen bölgeyi balla örtün.
  6. Epsom tuzu: Epsom tuzu ve sudan bir macun yapın ve ısırılan bölgeye uygulayın.
  7. Kalamin losyonu: Bu losyonu ısırılan bölgeye sürün ve en az 45 dakika bekletin ve 4 saat sonra tekrarlayın. Semptomlar geçene kadar işleme devam edin.
  8. Patates: Yanma hissini hafifletmek için ısırık bölgesine bir dilim çiğ patates koyun.
  9. Aloe Vera: Arı sokmalarının neden olduğu ağrı ve iltihabı gidermek için taze aloe vera jeli hazırlayın.
  10. Maydanoz yaprakları: Arı sokmalarını tedavi etmek için etkilenen bölgede taze maydanoz yaprakları kullanın.
  11. Pancar yaprakları: Pancar yapraklarını parmaklarınızın ve başparmağınızın arasına yerleştirin ve ardından arı sokmalarının ağrılı semptomlarından kurtulmak için sulu yaprakları etkilenen bölgeye yerleştirin.
  12. Papaya: Semptomlardan kurtulmak için sokmaya bir parça taze papaya koyun.
  13. Fesleğen yaprakları: Biraz taze fesleğen yaprağı alın ve doğrayın ve anında rahatlamak için onları ısırılan yere koyun.
  14. Elma sirkesi: Pamuklu çubuk kullanarak etkilenen bölgeye biraz elma sirkesi uygulayın; Bu, arı sokmasının neden olduğu ağrı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olacaktır.
  15. Hidrokortizon kremi: Bu, arı sokmaları için en etkili ev ilaçlarından biridir; Piyasada kolaylıkla bulunan bu krem, arı sokmalarından kaynaklanan ağrı, şişlik ve kaşıntıları ortadan kaldırır.
  16. Sarımsak: Arı sokmalarının neden olduğu ağrı ve şişliklerden kurtulmak için bölgeye doğranmış sarımsak sürün.
  17. Muz yaprağı: Antiinflamatuar, anti bakteriyel özelliklere sahiptir ve arı sokmalarının neden olduğu kaşıntı ve şişliği azaltır ve ısırılan bölgenin enfeksiyonunu önler.
  18. Kabartma tozu: Suya biraz karbonat karıştırarak macun yapın. Şimdi macunu bu bölgeye sürün ve bir süre kurumaya bırakın. Kabartma soda, arı sokmalarında ağrı ve şişkinlik tedavisinde etkilidir.
  19. Lavanta yağı: Zehrin etkisini etkisiz hale getirdiği için ısırılan bölgeye lavanta yağı sürebilirsiniz.
  20. Kadife çiçeği: Bu çiçekten biraz sıkın ve özünü alın. Şimdi, iltihabı hızlı bir şekilde gidermek için ısırılan bölgeye uygulayın.
  21. Busir yaprakları: İki çay kaşığı karbonatı bir çorba kaşığı Busir yaprağı ile karıştırın ve arı sokmalarına uygulayın.
  22. Salatalık: Böcek ısırıkları için mükemmel bir tedavi yöntemidir, çünkü vücuttaki şişkinliği azaltmanın yanı sıra vücut dokusunun küçülmesini de azaltabilir ve cildi nemlendirmek için faydalı bir tedavi olarak kabul edilir. İnsan nüfusunun yalnızca çok küçük bir yüzdesinin arı sokmalarına duyarlı olduğunu bilmelisiniz. Yanlarında her zaman enjekte edilebilir epinefrin içeren bir acil durum kutusu bulundurmaları gerekir.
MİDYO  En kolay ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusuna kökten çözüm

İnsan nüfusunun yalnızca çok küçük bir yüzdesinin arı sokmalarına duyarlı olduğunu bilmelisiniz. Yanlarında her zaman enjekte edilebilir epinefrin içeren bir acil durum kutusu bulundurmaları gerekir.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

İlgili Makaleler
Çocuklarda el ayak terlemesi

Bazı çocuklarda özellikle geceleri, başlarını yastığa koyar koymaz, dakikalar içerisinde terleme oluşabilmektedir ve bu durum çocuklarda el ayak terlemesi açıklamasıyla, OKU

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları

Çocuklarda depresyon belirtileri ve baş etme yolları birçok aile tarafından merak konusudur. Çocuklarda depresyon hastalığı sık görülen bir hastalıktır. Depresyon OKU

Organ bağışı nedir? Nasıl yapılır?

Bazı durumlarda vücutta gelişen olumsuzlardan dolayı organ kayıpları meydana gelebilir bu durumda organ bağışı ve organ bağışı nedir ve nasıl OKU

Bebeklerde pamukçuk belirtileri nelerdir? Nasıl geçer?

Pamukçuk genellikle bebeklerde meydana gelir ve bebeklerde pamukçuk nasıl geçer? konusu oldukça önemli bir konudur. Pamukçuk hastalığı bazı durumlarda yetişkinlerde OKU